2014. szeptember 21., vasárnap

A bulikirály új ruhája

Körmendi Gábor Attilánál rövidebb idő alatt a nácik híres tudósa, Wernher von Braun sem találhatta volna magát messzebb az általa kiszolgált ideológiától, amikor a második világháború végén az amerikaiak hazahurcolták, majd az űrprogram élére helyezték.

Mielőtt 2010-ben rakétaként berobbant volna a józsefvárosi MSZP-be, Körmendi a Fidesz Ifjúsági Tagozat nyári egyetemeinek aktív résztvevője volt, 2009-ben még a kispesti Fidelitas szervezetét erősítette.

A „fideszes időkben” nagy partiarcnak tartották: az ifjúsági táborok alapembere volt, aki esténként mindig gondosan összeállított gigolószerelésben, csibészül zselézett rőzsével és begyakorolt mosollyal építette a jobboldali közösséget. Egyes pletykák szerint ő volt az, aki „szocializálódása” után a gondosan összegyűjtött, bizalmas, belső információkat játszott át a szélsőjobboldali Kurucinfo kezére.

Egyik ismerőse így jellemezte Körmendit a világhálón írt kommentjében: „Gábor pálfordulásán nincs mit csodálkozni. A Bulikirály már többször hangoztatta, hogy megfelelő pozíció érdekében akár az MSZP-ben is politizálna. Nyilván a kispesti Fidesz-ben sokra nem vitte, így kézenfekvő volt a húzása. Aki jobban ismeri tudja, hogy egy opportunista, aki semmitől sem riad vissza. Nem sokan tudják, de Gábor a lányok, bocs: >>masszőzök<< futtatatásából is kiegészíti keresetét”.

Ha Körmendi Gábor Attila, alias KGA véletlenül Bélának születik, monogramja alapján korábban talán felébresztette volna a gyanút babonásabb fideszes társaiban.