2014. szeptember 25., csütörtök

Diploma előtt

Bár a 2010-es önkormányzati választáson Bulányi Gergely szociológushallgató a második helyen végzett választókörzetében, a szocikkal – és persze en bloc a baloldallal – szemben kialakult, és azóta sem nagyon gyógyuló közhangulatnak megfelelően rettenetes arányú vereséget szenvedett fideszes jelölttársától. Ettől olyan mély letargiába eshetett, hogy elfelejtette befejezni a tanulmányait.

Eltelt négy év, de Bulányit azóta sem eresztette az iskolapad: az idén még mindig szociológus-hallgatóként próbálja elnyerni többek között olyan választópolgárok bizalmát, akik vele ellentétben huszonhét éves korukra sikeresen elvégezték a főiskolát. Négy éve a panelprogram folytatásához, a társasházak meg a Köztársaság tér felújításához, valamint a közbiztonság és -tisztaság növeléséhez kérte a józsefvárosiak bizalmát. Valahogyan elkerülte a figyelmét, hogy jó tündérek időközben megvalósították a célkitűzéseit, vagy éppen azon dolgoznak, hogy Gergőnek ne kelljen idegeskednie ezek miatt, és tűkön ülő tanárainak végre leadhassa a szakdolgozatát.

Bulányi Gergely idei programkínálatában szerepel az is, hogy ha bizalmat kap, megakadályozza a Palota-negyed „bulinegyeddé” válását, és az ott lakók, nem pedig a vendéglátósok érdekeit fogja képviselni az önkormányzatban. A szavazatmaximálásban biztosan nem segítene az az interneten keringő fotó, amelyen fülcimpáig bulimosolyban egy üveg hitvány bort szorongat a kezében.