2014. szeptember 25., csütörtök

Hello tourist!

Nem mintha Fodor Gábor karizmája erre okot szolgáltatna, de azóta, hogy az ex-szadeszes túlélő saját kezűleg fogott pártalapításba, majd véletlenül mandátumot szerzett, leginkább egyszemélyes politikai „erőként” látjuk magunk előtt. Nemrégiben ő is megérezhette ezt, ám annak ellenére, hogy új csordájába terelgetett egy rakás politikai múlt nélküli kalandort (meg egy bankárhiéna fejű főpolgármesterjelöltet), nem sikerült tartalommal és pezsgéssel megtöltenie a liberális minipártot. Picit olyan ez, mintha csokival magához édesgetett volna egy csapat kisiskolást, hogy tömegnek látsszon.

Ezt a látszatot erősíti Temesi Ágnes is, a Magyar Liberális Párt egyik józsefvárosi képviselőjelöltje. Hogy a pártocska helyi kirendeltsége mennyire fullon van a kerületben élő liberálisokkal, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Nyolcker két fodorista versenyzője közül csak az egyik józsefvárosi. Nem Temesi Ágnes, mert ő a XIII. kerület lakója, akinek köze sincs a választókörzetéhez, legfeljebb mint turista fordul meg felénk. Igaz, ezzel nincsen egyedül a jelenlegi párt-triumvirátusban.

Temesi megtestesíti azt a közönyt, ami Fodor próbababáit általában jellemzi, ha a nekik kirendelt missziót, és nem a közízléstől általában fényévnyi távolságban lebegő szívügyüket, pl. a másság képviseletét kellene képviselniük. A Liberálisok Ungár Klára-utánérzése is nagyjából akkora intenzítással ásta bele magát a helyi közügyekbe, mint az MLP józsefvárosi közösségi oldala, amelyen nagyítóval sem találunk a kerületet érintő bejegyzést.


A pénzügyi szakember és könyvelő Temesi Ágnes a Legalitás 2000 Kft. ügyvezetője, amely ellen az adóhivatal hátralék miatt végrehajtást kezdeményezett. Meg is lepődnénk, ha Temesi Ágnes nem gazdasági vonalon képzelné el képviselni a körzetét.