2014. szeptember 22., hétfő

A másik ló

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke az ellenzéki összefogás példaképe is lehetne, ha nem ordítana róla, hogy ő a szocik trójai falova a józsefvárosi gyurcsányisták erődítményében. 

Félreértés ne essék, Simon aktív és lelkes tagja a szűkkörű Gyurcsány-kultusznak. Más kérdés, hogy vajon mennyit árt az önálló identitásáért küzdő, óvodáskorú DK-nak, ha helyi vezetője az MSZP és Komássy mellett kampányol, választások közeledtével pedig minden zsíros pozícióra szocialistát vizionál.

Semmi kétség, a DK több képviselője futott be mesebeli pályát karrierje során. Kerék-Bárczy Szabolcshoz hasonlóan, aki állítólagos konzervatívként Medgyessy Péter, Dávid Ibolya és Bokros Lajos hátán végignyargalva pattant Gyurcsány Ferenc ölébe, bizony Simon György is hetedhét határon át, hétmérföldes csizmában jutott el az őszödi rém odújáig.

Kezdetben ugyanis fideszes volt, majd felvételét kérte az MSZP-be, onnan került át a józsefvárosi DK elnöki székébe. Simon György azonban nem az típus, aki rivaldafényben szereti megvitatni, képviselni a közügyeket. Különböző nickneveken aktív résztvevője internetes fórumoknak, de soha nem a saját nevében ír. Netlaw néven hosszú évekig garázdálkodott az éterben, valamiért mégsem vállalta soha az azonosságot, annak ellenére, hogy többször egyértelműen beazonosították. Nemzetépítő, szociális érzékenységről tanúskodó gondolatai között szerepel a rezsicsökkentés elutasítása, a külhoni magyarok szavazati jogának eltörlése és a köztévé megszüntetése. Ha a szocialisták rossz lóra is tettek Komássy-val, legalább ácsoltak egy másikat gyurcsányista barátaikanak.