2014. szeptember 26., péntek

A pályatévesztő bennfentes ügyeskedő

Nem tudni, Kalina József László személyesen is ismerte-e a Generali-ügy főszereplőjét, H-né P. Mónikát, a botrányba keveredett biztosító bennfentes pénzügyi tanácsadójaként mindenesetre sokat mesélhetne a befektetési biztosításra felvett százmilliók elsíbolásáról, vagy az ügyfélkárosítás mikéntjéről.

Kalina József László ugyanakkor nem az a fajta pénzügyi szakember, aki szabadidejét is a munkája bűvöletében tölti. Bár biztosan nem lenne a DK választókerületi jelöltje, ha nem érintette volna meg a politika, gondolatai dandárját mégis inkább a vasút tölti ki. Kalina József László közösségi oldalán a bejegyzések mintegy nyolcvan százaléka mozdonyokról szól, nem pedig tudatromboló politikáról vagy fárasztó pénzügyekről.

Az emberarcú Kalina nyilvánvalóan pályatévesztő, amit remekül szemléltet, hogy a Trainstation nevű játékban már elérte a kétszázhuszonhatodik szintet, valamint hogy közgáz helyett faipari egyetemet végzett. Szellemi vezetője, a gyermekkorában még rendszeresen bérmálkozó Gyurcsány Ferenc hiába ateista, Kalina József László széles látóköréből a vallás sem hiányozhat. Az internet elárulja, hogy előszeretettel nézi és lájkolja a Hit Gyülekezetének videóit, arról viszont nem ad hírt, a képviselőjelölt csatlakozott-e hittérítő Németh Sándor szektájához.


Kedvencei politikusai között megtaláljuk a DK, az Együtt-PM és az MSZP, sőt a köreiben ellenségként kezelt LMP arcait is. Ebből következik, hogy Kalina József Lászlónál valószínűleg senki sem hirdethetné őszintébben: összenő, ami összetartozik.