2014. szeptember 26., péntek

Gyurcsány csalogánya

Noha jelölttársai között a DK helyi csapatát erősítő nyugdíjas aktivista, Gyurcsány helyi zsebszínházának csalogánya sem nyújt túl meggyőző alakítást a választási kampányban, mégis a dicséretével kell kezdenünk. Őszi Éva ugyanis utálja a média világában huszonéve indokolatlanul pöffeszkedő, elcelebesedett Havas Henriket, aminek a politikához ugyan az égvilágon semmi köze, viszont bevéstük a pirospontot.

Ámde ami a médiának Havas, a politikának Gyurcsány, hiszen mindketten a rendszerváltás környékén helyezkedtek csibészül, és a jókor, jó helyen lenni elvét követve nőttek, majd száradtak a fejünkre. Őszi Éva tragédiája, hogy elméjét sajnos nem a súlytalan megmondóemberek, hanem maga a pápai patás fertőzte meg.

Arról, hogy Őszi Éva mennyire barátságtan kapcsolatot ápol a valósággal, sokat elárul, hogy tagja a Falus győzhet! nevű csoportnak. Vajon a leszerepelt főpolgármesterjelölt jegesvödrös-kusturicás házi videója, sírvaröhögős interjúi, vagy a felújítás elmaradását a frissen felújított gázgyár előtt számon kérő helyszíni sajtótájékoztatója volt az, amelyik meggyőzte Őszi Évát Falus Ferenc alkalmasságáról?


Persze lehet, hogy e kedves, segítőkész és toleráns asszony, aki orvosi egyetemet végzett, valójában a gyámolítás, a gyógyítás lehetőségét látta meg félhülye embertársai ügyének felkarolásában.