2014. szeptember 26., péntek

Ha én cica volnék...

Az MLP másik delegáltja sokoldalú ember, nem véletlenül ő volt pártja polgármesterjelöltje, mielőtt a nagy összeborulásban végül Komássyt emelték pajzsra „demokratáék”. Németh Attila, a külkereskedő, HR és kommunikációs végzettségű internetes szakember volt az, aki megszervezte az MLP józsefvárosi zsebkommandóját, miközben egy civil önkéntes csoport vezetőjeként utcán talált, sérült macskák gyógyításával és adoptálásával foglalkozik.

Emberekkel viszont kevésbé szeret foglalkozni, ami nem jó hír a józsefvárosiaknak. Egyetlen kiadott közleményében mi mást, mint cicamenhelyek létrehozását szorgalmazta. A liberális másságkultuszából persze Németh Attila sem vonhatja ki magát, ezért választási programjába belefegyelmezte a hajléktalanok és drogosok nemlétező kriminalizálásának megszüntetését.

Egy vele készült interjúban maga is elismeri, hogy a „liberális” az utóbbi években lejáratott szitokszóvá vált, annak ellenére, hogy szerinte a lakosság negyede színtiszta demokratikus és liberális értékeket vall. Mondanunk sem kell, azzal együtt, hogy a vadliberális, turbókapitalista rombolás óta Némethék háza táján ezeket a fogalmakat valamiért egybemossák, nonszensz, hogy a magyarok háromnegyede elutasítja a demokráciát.

Az SZDSZ ikonikus arcai, miután mindent megtettek, hogy a liberális szót új, pejoratív értelmmel építsék be a köztudatba, szépen zsebre vágták amit lehetett, majd látszólag felszívódtak. Talán ők is arra készülnek, mint a kommunisták, akik előre bekalkulálták a rendszerváltozást – vagy ahogy a dokumentumok szerint ők nevezték: modellváltást –, miközben végig azt tervezték, hogy '94-ben visszajönnek. A modellváltás az MSZ(M)P -nek bejött ugyan, Fodor Gábor „múltnélküli” statisztákból álló SZDSZ 2.0-jának viszont aligha fog.


Az MLP esélyeit tovább rontja, hogy színtelen-szagtalan arcai közül egy echte bankárt jelölt főpolgármesternek, aki ráadásul ilyeneket talál mondani: „2010 után a liberális érzelmű emberek beálltak az LMP és DK vagy Bajnai Gordon mögé, őket célozzuk meg most”. Hát legyen úgy, mi csak egy kávét kérünk... A négy éve változatlan széljárás alapján úgy fest jó esély van rá, hogy a liberálisok újabb hulláma Némethék reményeivel együtt szépen elhal, mielőtt partot érne.