2014. szeptember 29., hétfő

Biztonságpolitikai szakértő

Mint minden jóravaló családban, a szülők nyilván Pomáziéknál is gyakran ringatták álomba esti mesével a família gyermek tagjait. Nem tudhatjuk, hogy lefekvés előtt a kis Danit a Grimm testvérek történeteivel, vagy inkább a 90-es évek közbiztonságának helyzetével traktálta rendőr édesanyja, mindenesetre felcseperedve Pomázi elvtárs már szakértője volt a témának.

Bár sosem hagyta, hogy a gondolatok összezavarják homályos céljai elérésében, Pomázi életében tavaly eljött a nagy pillanat, és végre leült agyat növeszteni. Ennek egyik bizonyítéka az az bejegyzése a helyi szoci blogon, amelyben számon kéri, hogy az ígéretek ellenére az Orbán kormánynak két év alatt sem sikerült rendet tennie az országban. „Nem elég elérni, hogy a bűncselekmények száma csökkenjen egy adott területen, a biztonság érzetét ez nem fogja megteremteni” – ontja Dániel a bölcsességet, de pofán vágja saját magát, merthát elismeri, hogy a kerületben jelentős mértékben visszaszorult a bűnözés és a prostitúció. Odáig viszont már nem jut el, hogy belássa, a biztonságérzet kialakulása a feltételek megteremtése mellett is igen hosszú folyamat, nem csak Kolumbiában, hanem bizony Józsefvárosban is.


Pomázi elvtárs szerint a Nyolcker másik fő problémáját jelentő droghelyzet „még mindig megoldásra vár”, ám a jó szocialista hagyományok szerint ő sem rukkolt még elő megoldási javaslattal. Talán jobb lenne a reakcióidő, ha a szocik helyett Szabó Gábor, a volt kerületi fogtündér veszi szárnyai alá az ifjú élmunkást. A Jófiúk rabló-pandúr csapatánál a mamától hallott „mesék” is új értelmet nyertek volna...